به star55 خوش آمدید امیدوارم مطالب این وبلاگ کمکتون کنه برای دیدن تمام نوشته ها به ادامه مطلب آن مراجعه کنید بهترین هارو برای شما آرزو مندم امیدوارم شاد و سربلند باشین
خبرنامه
براي اطلاع از آپيدت شدن وبلاگ در خبرنامه وبلاگ عضو شويد تا جديدترين مطالب به ايميل شما ارسال شود
دانستن نكتههای زیر درباره استفاده بهینه از رنگها مفید میباشد:
- برای لاغر شدن از بشقاب و رومیزی رنگ آبی استفاده كنید. رنگ آبی اشتها را كم میكند.
- اگر مضطرب هستید و فشار عصبی، طاقت شما را بریده است از رنگ سبز استفاده كنید. رنگ سبز آرامبخش است و فشار خون را كاهش می دهد.
- اگر بیحال و حوصله هستید رنگ نارنجی را انتخاب كنید. هنگام استحمام صبحگاهی، از حوله و ابزار نارنجی استفاده كنید رنگ نارنجی بیحالی شما را از بین میبرد.
پزشكان و دانشمندان به این نتیجه رسیدهاند كه طرز زندگی امروز شما تاثیر بسیار زیادی روی تعداد سالهای زندگیتان دارد و اینكه چقدر و تا چه میزان از این سالها لذت ببرید. حتی كوچكترین تغییری در برنامه هفتگی میتواند منجر به ایجاد تفاوت بزرگی شود.
خواب كافی: معمولا در مرحله خواب عمیق، غده هیپوفیز، هورمون رشد ترشح میكند. همچنین خواب عمیق و كافی باعث جذب بیشتر مواد مقوی توسط سلولها میشود كه این امر خود رشد و ترمیم ماهیچه و استخوانها و فعال شدن سیستم امنیتی بدن را به همراه دارد.
قدرتهای باور نکردنی ذهن بشر بهطرق مختلفی تجلی مییابد. برای مثال برخی قادرند افکار دیگران را دریابند. برخی میتوانند از مغز خود به عنوان یک ماشین حساب استفاده کنند. در حالیکه دانشمندان قادر به توصیهی آن نیستند وآن را تنها به پرورش توانایی برای استفاده از ضمیر ناخودآگاه و انجام عملیات سرگرم کننده حافظه نسبت میدهند.
شاید مشهورترین انسانی که دارای چنین قدرتشگفتآوری است «رای ایلایجه» از اهالی لیتوانی است. او در طول زندگیاش بیش از 2000 کتاب را تنها برای یک بار خوانده و به خاطر سپرده بود. بهطوری که قادر بود مطالب هر صفحه و هر بخش از هر یک از کتابها را دقیقاً بازگو کند.
آلبرت انیشتین در چهاردهم مارس 1879 در شهر اولم آلمان از پدری به نام هرمان انیشتین به دنیا آمد. او پسر اول خانواده بود. او در شش سالگی وارد مدرسه شد. او در سالهای نخست مدرسه شاگردی ضعیف بود، اما واقع امر آن است که نمرههایی عالی میگرفت و برخلاف روش یادگیری حفظی آزاردهنده و سخت مدرسه بارها شاگرد اول کلاس نیز شد و در سن پانزده سالگی معلم درس یونانی او زمانی به پدر او گفته بود که فرقی نمیکند که آلبرت چه رشتهای را برای حرفه آینده خود انتخاب کند، هریک را برگزیند در آن ناکام خواهد ماند.
یکی از اشخاص مؤثر در زندگی انیشتین، ماکس تالمود از دوستان نزدیک خانواده او بود. او به انیشتین کتابهایی درباره علوم و بعداً درباره فلسفه برای خواندن میداد و بعد ساعتها با او درباره آنها به گفتگو مینشست. سرگرمی ذوقی اصلی انیشتین چه در روزهای دبیرستان و چه در سالهای آینده زندگی، موسیقی بود. آلبرت با خودآموزی نوازندگی پیانو را یاد گرفت و تا پایان عمر به نواختن پیانو و ویولن ادامه داد.
یک محقق ایرانی در دانشگاه پنسیلوانیا به کمک یکی از همکارانش نشان داده است که میتوان با استفاده از پرتوهای پلاسمایی اجسام را نامرئی کرد .
ایده نامرئیکردن اجسام تا چندی پیش، تنها در سطح داستانهای تخیلی– علمی مطرح بود، اما «نادر انقطاع» و «آندراآلو» از دانشگاه پنسیلوانیا شیوهای را پیشنهاد کردهاند که با استفاده از آن میتوان با فناوریهای موجود اجسام را تا حدود زیادی غیرقابل رؤیت ساخت.
در گذشته گروههایی از فیزیکدانان که کوشیده بودهاند با روش مرسوم به (روش آفتابپرست) در استتار اشیاء و اجسام دست یابند .
محققان دانشگاه توکیو نیز بر روی نوعی پارچه، تحقیق میکنند که بر همین مبنا، عمل استتار را انجام میدهد:
در داخل پارچه دانههایی نظیر رشته تسبیح کار گذاشته شده که میتواند صحنهای را که بر روی آن تابنده میشود، منعکس سازد و جسمی را که این پارچه بر آن پوشانده شده؛ نظیر بدن آفتابپرست به رنگ محیط درآورد و به این ترتیب، آن را نامرئی سازد.
بلز پاسكال در محيطي ثروتمند پرورش يافت. پدر او بازرگاني متمول و جزو اشراف بود. زمانيكه او سهساله بود، مادرش فوت كرد.
پدرش به تحصيل او توجه داشت و از آن موقع، براي او معلم سرخانه گرفت. پدر پاسكال تصميم گرفت تا كتابهاي مربوط به هندسه را تا 15 سالگي دور از دسترس او قرار دهد تا پسرش بتواند توجه خود را بر موضوعهاي ديگر متمركز كند. با اين وجود او از 12 سالگي در اوقات فراغت بهطور مخفيانه به مطالعهی هندسه ميپرداخت.
در سال 1630 خانوادهی او به پاريس مهاجرت كردند و پاسكال تحتتأثير گروههاي علمي قرار گرفت كه همانند او روي مقاطع مخروطي كار ميكردند.
در سال 1639 پدر پاسكال مأمور جمعآوري ماليات در منطقهی نرماندي شد. پاسكال براي كمك به پدر، يك دستگاه ماشينحساب مكانيكي ساخت كه در نوع خود اولين نمونه بود. او در اين زمان فقط 19 سال داشت.
قانون1:
یا موفق میشوید یا نمیشوید، یا بهدست میآورید یا از دست میدهید.
استراتژی شما: جزء آن دسته افرادی باشید که موفقاند، آنهایی که بهدست میآورند.
کسانی که موفقاند، دقیقاً میدانند چه عواملی موجب موفقیتشان بوده است و برای خلق این موقعیتها هشیار و آمادهاند. آنها همواره بهترینها را از هر موقعیتی بهدست میآورند. برای آنکه بتوانید در زمرهی افراد موفق قرار بگیرید، لازم است افراد موفق و ناموفق افراد از نظر بگذرانید، تفاوتهای آنها را بازشناسید و بررسی کنید. سپس تصمیم بگیرید، علت رفتارهای خود را شناسایی کرده و دانش خود را در مورد شیوهی عملکرد خودتان بالا ببرید.
محمد معین فرزند معینالعلماء درسال 1293 شمسی در رشت در یك خانواده روحانی متولد شد. پدرش شیخ ابوالقاسم و همچنین مادرش در ششسالگی او فوت كردند، به همین جهت تحت تعلیم و تربیت پدبزرگش (كه مرد دانشمندی بود) قرار گرفت كه از روحانیون معروف بود. پس از پایان تحصیلات مقدماتی، برای ادامه تحصیل در دارالفنون به تهران آمد و به تحصیل در دانشگاه ادبیات پرداخت و دانشنامه دكترای خود را در سال 1321 دریافت كرد. رسالهی خود را به زبان فرانسه نوشت.
دكتر معین از چند دانشگاه خارجی، درجه دكترای افتخاری داشت و عضو فرهنگستان ایران شد كه ریاستش با ذكاءالملك فروغی بود. ریاست كمیسیون ادبیات سمینار جهانی تاریخ و فرهنگ ایران را بر عهده داشت. در سمینار بینالمللی (سومر) دانشگاه هاروارد، كمیتهی مجموعه كتیبههای ایران، انجمن خاورشناسان پاریس و انجمن فلسفی عضویت داشت. دكتر معین حدود 23 جلد كتاب تألیف كرد. از فعالیتهای پراهمیت وی، همكاری با علامه دهخدا و تنظیم فیشهای چاپنشده بعد از فوت دهخدا میباشد.
وی همچینین طبق وصیتنامه نیما یوشیج، بررسی آثار او را بر عهده گرفت. ازجمله تألیفات باارزش وی، «فرهنگ معین» در 6 جلد است كه از منابع معتبر واژگان زبان فارسی است. دكتر معین كه سرآمد فضلای ایران معاصر بود، به زبانهای فرانسوی، انگلیسی، عربی و آلمانی تسلط كامل داشت و زبانهای پهلوی اوستایی و فارسی باستان و بعضی لهجههای محلی را خوب میدانست.
آیا علم سرچشمه خود را از جادوگری گرفته است؟ آیا جادوگری علم است؟ آیا جادوگری حقیقت دارد یا از یك ذهن خرافهپرست سرچشمه میگیرد؟ آیا دانشمندان جادوگرند یا به طور كلی چه تفاوتی میان این دو دسته وجود دارد؟
پاسخ به تمامی سؤالات فوق، نیاز به درك مفاهیم علم و جادو، دانشمند و جادوگر دارد.
جادو: از زمانی كه بشر به قدرت خود پی برد و توانست به آنها اشراف پیدا كند و خود را نیازمند به امدادهای غیبی یا نیازمند به دانش نسبت به آینده یافت، جادو كشف شد. جادو چیزی جز بهره انسان از نیروهای درونی نیست و تنها كافی است روی موضوع خاصی تمركز کرده تا مشاهده كنید كه آن كار به خوبی انجام میشود.
هنگامی که به اطراف خود مینگرید، امکان دارد اطلاعاتی که توسط دو چشم خود دریافت میکنید، با هم مغایر باشند. آیا میدانید در اینگونه موارد مغزتان چگونه رفتار میکند؟ آیا گیرندههایی که در مغز قرار دارند، مستقل از هم عمل میکنند یا متأثر از یکدیگرند؟ با انجام آزمایش زیر خواهید فهمید که هر یک از دو چشم چگونه بر دیگری تأثیر میگذارند.
تکهای کاغذ را به صورت نواری به عرض تقریبی 4/6 سانتیمتر و طول تقریبی 28 سانتیمتر ببرید. این نوار را پیچانده و با آن لوله ای به قطر 5/1سانتیمتر و طول 28 سانتیمتر بسازید.
آزمایش اول: سوراخی روی دست
لوله را در دست راست خود نگه دارید. در حالی که هر دو چشم خود را باز نگه داشتهاید، با چشم راست به درون لوله نگاه کنید. حال کف دست چپ خود را جلوی صورت آورده و در سمت چپ لوله نگه دارید.
در کف دست خود یک سوراخ خواهید دید. در واقع یکی از چشمها یک دست و دیگری یک سوراخ میبیند.
چشم و مغز شما دو تصویر را با هم ترکیب کرده و یک دست با سوراخی در وسط آن میآفریند!
ساعت وسیلهای برای اندازه گیری زمان است. ساعت با فرم نوینش (24 ساعتی) حداقل از قرن پانزدهم مورد استفاده قرار گرفته است.
تاریخچه: حدود شش قرن قبل از میلاد، بابلیها «در عصر امپراطوری روم» چند مورد ابداعی از خود به جای گذاشتهاند که امروزه نیز مورد استفاده کلیه کشورهاست. مرسوم داشتن هفت روز هفته و تعیین عدد پایه 60 برای ساعت، از یادگارهای بابلیها به شمار میرود. بابلیها عقیده داشتند چون عدد 60 به اعداد 1 ، 2 ، 3 ، 5 ، 6 ، 10، 15 ، 20 ، 30 قابل تقسیم است، لذا این عدد را پایه در نظر گرفته و مبنای تقسیمبندی ساعت قرار دادند. همچنین تقسیمبندی دایره به 360 درجه «مضربی از 60» از کارهای بابلیها میباشد.
انواع ساعات ابتدایی: بد نیست بدانیم که در گذشته، بشر برای دانستن وقت و ایام، با توجه به تجربه و دانش زمانه، ساعتهایی را اختراع کرده و مورد استفاده قرار داده است که مهمترین آنها عبارت بوده از:
بسیاری از جوامع اولیهی بدوی بر این اعتقاد بودند که همراه داشتن اشیای گرانبهایی همچون جواهر کمیاب نیروی عجیب، مرموز و خارقالعادهای به آنها میبخشد. حتی شماری از سنگهای قدیمی را دارای خواصی نظیر جلوگیری از بیمار شدن یا معالج بیماریها میپنداشتند. استفاده از سنگهای تولد از قرن 16 میلادی متداول شد. سنگهای قیمتیای که به صورت سنتی، نماد تولد به شمار میروند عبارتند از: ماه ژانویه= لعل قرمز ، ماه فوریه= یاقوت ارغوانی، ماه مارس= شیم یا زمرد کبود، ماه آوریل= الماس، ماه مه= زمرد سبز، ماه ژوئن= مروارید، ماه ژوئیه= یاقوت سرخ، ماه اوت= زبرجد، ماه سپتامبر= زمرد کبود، ماه اکتبر= یاقوت زرد، ماه دسامبر= فیروزه.
اولین پلاستیک چه زمانی ساخته شد؟
پلاستیکها به سبب فرآیندهای شیمیایی که اصطلاحاً به آن پلـیمریزاسیون میگوینـد، ساخته میشوند. اولین مادهی پلاستیکی که کلریدونیل نام داشت در سال 1838 ساخته شد و خیلی زود یعنی در سال 1839 استیون، در سال 1843 اکریلیکها و در سال 1847 پلیاستر ساخته شد.
با اختراع نوشتن بود که بشر به کمک آن توانست تاریخ را به یادگار بگذارد و دانستههای خود را محفوظ نگاه دارد و پیشرفت کند.
اما نیاکان ما چگونه فن نوشتن را فرا گرفتند؟ حدود شش هزار سال قبل، مردمی که سریعتر از همه جادهی تمدن را در مینوردیدند، ظاهراً سومریها و مصریها بودند که به ترتیب در بینالنهرین (وادی بین دجله و فرات) و درهی نیل به سر میبردند، این مردمان، در کار ابداع فن نوشتن بودند.
شش هزار سال قبل، دهقانهای مصری که مکلف بودند سبدی چند از فرآوردهی غله خود را به تحصیلدار مالیاتی تحویل دهند، تصویر زمخت سبد را بر دیوار کلبه خود میکندند و کنار آن به تعداد سبدهایی که داده بودند، علامت میگذاشتند.
بله، نخستین طرز نوشتن بدین صورت بود، یعنی نوشتن با عکس (شکلنگاری)، این شکل از نوشتن مصور آنقدر بود که تقریبا همهی اقوام ابتدایی از آن استفاده میکردند.
این بار نیز چینیها بودند که برای اولین بار در جنگها از باروت استفاده کردند. در ســــال 1232 میــلادی، چینیها پودر سیاه (باروت) را کشف کرده و یاد گرفته بودند که چگونه از آن برای ساختن بمب و نیروی پرتاپ موشکهایشان استفاده کنند. اینگونه موشکها اولین بار به وسیلهی مغولها در جنگ گلینکا در سال 1241 میلادی استفاده شده است. اعراب نیز در سال 1249 میلادی از اینگونه موشکها استفاده میکردهاند.
چه زمانی از اولیــــــن میکروسکوپ استفاده شد؟
در قــــــرن 16، دانشمندان مطالعه روی اجزای داخل بدن انسان را شروع کردند. آنها از وسیلهی جدیدی استفاده کردند که به آنان در اینکار کمک میکرد. این وسیله یک نوع میکروسکوپ با دو عدسی بود که حدود سال 1590 با استفاده از عدسیها به مطالعه روی محیط اطراف پرداخت.
تلسکوپ چه زمانی اختراع شد؟
شهرت گالیله به خاطر تلسکوپهایی است که در سال 1609 برای رصدهای نجومی خود ساخت، در حالی که بزرگترین تلسکوپ و قطر عدسی شیئی آن فقط 5 سانتیمتر بود. و عدسی چشمی آن تصویری مستقیم ایجاد میکرد. گالیله از تلسکوپ کوچک خود برای کاوش درهها و کوهها، ماه و رصد اشکال مختلف زهره و چهار قمر بزرگ منظومهی شمسی استفاده میکرد. اما تلسکوپ انعکاسی در سال 1668 توسط نیوتن ساخته شد. او اولین کسی بود که از تلسکوپ برای رؤیت قمرههای مشتری استفاده کرد.
يكى از غذاهاى پرطرفدار بين خوش خوراكها، پيتزا است. همان خمير گردى كه با پنير و مخلفات پوشيده شده و موقع خوردن، لقمههايش كش مىآيد!
جالب است بدانيد كه اين غذاى بسيار خوشمزه، قدمتى نسبتاً طولانى دارد و به دورهی اهالى يونانى ساكن در ماگناگريسيا در جنوب ايتاليا بازمىگردد. حتى در كتاب «اندايد» ويرژيل نيز اشاره اى به اين غذا شده است. در قرن سيزدهم ميلادى در كتاب تاريخ روم نوشتهی «ماركوس پورچيوس كاتو» به خمير گرد صافى اشاره شده كه با روغن زيتون و سبزيجات و عسل، در اجاق پخته مىشده است. باستانشناسان در حين حفارىهاى خود در شهر پومپى در ايتاليا به بقاياى مغازههايى برخوردند كه نشاندهندهی شباهت اين مغازهها با پيتزافروشىهاى امروزى هستند (احتمالاً فسيل سيبزمينى سرخكردهها را هم پيدا كردهاند!)
البته پيتزا در آن زمان به شكل امروزى وجود نداشت و فقط شامل نان مسطح گردى بود كه با آرد عمل مىآمد و همراه ادويه و روغن پخته مىشد. در آن زمان گوجهفرنگى در اروپا ناشناخته بود و شير گاوميش هندى كه از آن براى تهيهی پنير مازارلا (پنير پيتزا) استفاده مى شود، براى اهالى كامپانيا در ناپل هنوز مفهومى نداشت. گوجهفرنگى براى اولين بار در قرن شانزدهم وارد اروپا شد اما در ابتدا آن را ميوهاى سمى مىدانستند! تا اينكه در اواخر قرن هجدهم مردم فقيرنشين ناپل از آن به عنوان مادهی اصلى در نانهاى پيتزا شكل خود استفاده كردند. اين نانهاى پيتزايى به زودى توجه جهانگردان را به خود جلب كرد و آنها را به مناطق فقيرنشين ناپل كشاند. پيتزاى مدرن در شكل امروزى توسط نانوايى به نام رافائل اسپوزيتو درست شد.
بلندترین درخت دنیا کدام است؟
یکی از بزرگترین و کهنسالترین نمونههای حیات در روی کرهی زمین، درخت سکویای کالیفرنیایی معروف به «چوب سرخ» است. ارتفاع این درخت بالغ بر 90 متر و قطر تنهی بعضی از انواعش به 3 تا 6 متر میرسد. مدت 400 تا 500 سال طول میکشد تا درخت سکویا به رشد کامل برسد و بالغ شود.
شاتل فضایی چیست؟
شاتل فضایی، اولین فضاپیمایی است که قابلیت استفادهی مجدد را دارد. این وسیله به منظور پایین آوردن هزینهها در استفادهی مجدد از سامانههای پرتاب ماهوارهای و سایر عملیات فضایی ابداع شد. شاتل در حقیقت، هواپیمای غولپیکری دارای موتورهای قدرتمند مجهز به راکت و بالههایی سهگوش است و با هدف پرتاب دو موشک کمکی با سوخت جامد در طرفین و یک مخزن بزرگ با سوخت مایع در زیر شکم طراحی شده است.
ماهوارههای فضایی چه کاربردی دارند؟
ماهوارههای فضایی، انقلاب شگرفی در صنعت مخابرات ایجاد کردهاند و امکان توسعهی روزافزون وسایلی همچون تلفن همراه و تلویزیون را فراهم آوردهاند. ماهوارههای مخابراتی، سیگنالهای صادر شده از زمین را دریافت و آنها را به دیگر نقاط جهان ارسال میکنند.
لوزالمعده چیست؟
پانکراس یا لوزالمعده یکی از بزرگترین غدههای درون بدن است که در واقع از دو غده تشکیل یافته است. بیشتر سلولهای لوزالمعده از نوع ترشحی هستند. غدهی پانکراس در قسمت فوقانی شکم، مقابل مهرههای کمر و بالاتر از سرخرگ و سیاهرگ آئورت قرار گرفته و اثنیعشر آن را احاطه کرده است.
درون معده چیست؟
اگر درون بدن ما معده وجود نداشت، قادر به خوردن دو یا سه وعده غذا در روز نبودیم. در آن صورت مجبور میشدیم هر بار مقدار زیادی غذای خرد و له شده بخوریم. معده شبیه به کیسهای کشدار و لاستیکی است و به منظور نگهداری غذا، انبساط پیدا میکند و به وسیلهی ماهیچههای دیوارهی خود، هر بار به طور کامل به یک سمت فشرده میشود. در همین حین، غدهی ترشحی موجود در معده، مواد شیمیاییاش را که حاوی اسیدهای مؤثر در هضم غذا و آنزیمهای پرقدرت تجزیهی مواد غذایی است، روی محتویات معده میپاشد.
صفرا چیست؟
در سمت راست و پایین کبد، کیسهای کوچک محتوی مایعی زردرنگ به نام صفرا قرار گرفته است که کیسهی صفرا نامیده میشود. صفرا محلولی شامل کلسترول ، املاح صفراوی و رنگدانه است. کبد روزانه یک لیتر مادهی صفرا تولید میکند که اندکی از آن در کبد و مقداری هم در کیسهی صفرا باقی میماند.
پيدايش پرچمهای ملی به معنای متعارف امروزی آن با ظهور و رشد تأسيسات سياسی کشوری همراه بوده است. پرچمها در حقيقت ريشه در علامتها و علَمهای سياسی و مذهبی دودمانی سلسلههای محلی و يا منطقهای گذشته دارند که در طی قرون و اعصار، تطور يافته و به مظاهر حاکميت ملی تبديل شدهاند. در ايران استفاده از علَمها و علامتهای سلطنتی در دوران سلسلهی هخامنشی متداول بوده است.
ايلات بزرگ پارت و ساسانی در علامتهای دودمانی خود از تصاويری چون اژدها، شير زرين و يا خورشيد زرين استفاده میکردهاند که بر اساس شاهنامهی فردوسی به خاندان رستم، گودرز و پادشاهان کيانی منسوب بوده است.
در شاهنامهی فردوسی از درفش کاويانی که تاريخ پيدايش آن قرن ششم ميلادی آورده شده، به عنوان «پرچم ملی» ايران ياد شده است.
آیا میدانید که ...؟
میلاد پروانه
رنگ آبی سیارهی نپتون به چه علت است؟
سطح سیارهی سرد نپتون، پوشیده از اقیانوس عظیمی از مایع متان است و در دورترین وضعیت مداری، فاصلهاش تا خورشید به چهار میلیون کیلومتر بالغ میشود. دمای این سیاره تا 210- درجهی سانتیگراد (زیر صفر) کاهش پیدا میکند.
سیاهچالهی فضایی چیست؟
سیاهچالهها از عجایب خلقت محسوب میشوند. نور حاصل از تشکیل آنها، از تمام انفجارات داخل کهکشان و حتی از تشکیل سوپرنوا هم شدیدتر است. سیاهچالهها پس از مدت کوتاهی تبدیل به سیاهترین شیء موجود در فضا میشوند که به گونهای هیچ نوری از خود متصاعد نمیکنند.
در غروب یک روز پاییزی، سواری، اسب خستهاش را همچنان به جانب شهر میراند. اسب عرقریزان از تنگهی "ا... اکبر" گذشت. آب " رکناباد" زلال بود و جویبار، جلوهای زیبا به منظره بخشیده بود. سرانجام اسب خستهاش را به نگهبان قصر سپرد و به جانب ایوان اتابک سعد حرکت کرد. خبر یک حادثهی ناگوار به گوش میرسید. مردمانی ریزنقش و شرور از آن سوی سیحون و جیحون حرکت کردند و به هر بهانهای، شهرها و روستاهای ایران را در زیر سم اسبان خود قرار دادند.
در خانهای نسبتاً مجلل، شمعی روشن بود و مردی میانسال سجادهای را پهن کرده بود و قران میخواند. پسر خردسالش مصلحالدین، هنوز بیدار بود، غوغای شهر، او را نیز دچار توهم و ترس کرده بود. پدر مصلحالدین که از ملازمان اتابک بود، تمام شب را در این اندیشه پشت سر گذاشت که در صورت حملهی مغول به کجا بگریزد.
در مکتبخانهی شیراز، خردسالی نازک اندام، با چهرهای استخوانی و چشمانی تیز، به درسهای استاد گوش فرا میدهد. همان قرآنی که در پشت جلد آن، سال تولد کودک "606" هجری قمری نوشته شده بود. این خردسال همان مصلحالدین است. پدر همه جا در فکر فرزند تیزهوش خود است. معاشرت و آداب همنشینی را به او میآموزد. سعدی هر چند از امکانات شیراز استفاده میجست و به کسب علم میپرداخت اما ان مقدار از علوم زمان که در شهرهای بزرگ نظیر بغداد رایج بود، در شیراز موجود نبود و نوجوان ماجراجو را به سمت بغداد میکشاند. روزها و ماهها سپری میشد و شاعر جوان، ذوق و قریحهی خود را بیشتر نمایان میساخت.
دکتر قریب در سال 1288 در یک خانوادهی مذهبی در تهران متولد شد.
وی در سال 1306 شمسی، در اولین گروه دانشجویان ایرانی بودند که برای ادامهی تحصیل در رشتهی پزشکی به فرانسه رفتند. ایشان در پایان سال اول، در شهر رن فرانسه موفق به دریافت جایزهی لابراتور تشریح دانشکدهی پزشکی شد. وی در سال 1314 نخستین ایرانی بود که توانست در کنکور انترنی بیمارستان پاریس موفق شود. وی در سال 1317 به ایران بازگشتند.
پس از طی کردن دورهی سربازی در سال 1319 به عنوان دانشیار طب اطفال در دانشگاه به فعالیت علمی مشغول گردید. وی ابتدا در بیمارستان رازی به ادارهی بخش اطفال مشغول شد و بعد از آن به بیمارستان هزار تختخواب آمد و در آن بخش اطفال را دایر کرد.